Geel start een eigen loopcriterium op. Dat zal bestaan uit 10 wedstrijden, gespreid over 8 maanden. Het criterium is een overkoepelende organisatie door sportdienst, sportraad en de initiatiefnemers van de verschillende wedstrijden

 
 

 
Geel Loopt
Onder die benaming wordt het regelmatigheidscriterium boven de doopvont gehouden. Het criterium brengt in 2013 tien wedstrijden, waarvan de eerste gepland staat op zondag 3 februari.

De Geelse Kajakvaardaarders organiseren dan hun kajakjogging. De Geelse Atletiekclub sluit de reeks af op 29 september met de tweede Geelse Natuurmarathon.
 
samen sterk
Met het criterium wil de organisatie lopers stimuleren om regelmatiger te gaan lopen en meer deel te nemen aan plaatselijke wedstrijden. De lokale organisatoren hopen meer deelnemers aan hun startlijn te krijgen waardoor onrechtstreeks ook het niveau van de loopwedstrijden zou stijgen.
 
Samenwerken brengt ook organisatorische voordelen met zich mee. Er kan gemeenschappelijk gecommuniceerd worden via flyers, affiches en een overkoepelende website waarop alle wedstrijden vermeld staan. De organisatoren engageerden zich ook om adressenbestanden uit te wisselen zodat meer lopers aangetrokken kunnen worden om deel te nemen aan de verschillende wedstrijden.
 
prijzen te winnen
Lopers die willen deelnemen aan het criterium kunnen een criteriumkaart verkrijgen bij de sportdienst of ter plaatse op de verschillende loopwedstrijden. De persoonlijke kaart wordt afgestempeld bij elke plaatselijke inschrijving. Na het criterium kan men met deze stempelkaart een prijs afhalen op de sportdienst. De aard van de prijs is afhankelijk van het aantal deelnames. Vanaf vijf deelnames wordt een prijs voorzien. Enkel Gelenaars komen in aanmerking voor een prijs.
 
Het criterium bestaat uit tien wedstrijden: Kajakjogging, Holvenjogging, Oosteljogging, Punt kermis jogging, Zammelse jogging, kermisjogging Larum, Dwars door Geel, Natuurloop, Geelse Natuurmarathon en Appoloniajogging.

De intentieverklaring door de verschillende partners werd officieel ondertekend tijdens de algemene vergadering van de Geelse Sportraad op 5 december.